Αρχική σελίδα
Εκτύπωση
Email
Εταιρεία

Από τα μέσα της δεκαετίας του ’70 άρχισε να γίνεται αντιληπτό ότι το μέταλλο των επόμενων δεκαετιών, τόσο στον βιομηχανικό/ κατασκευαστικό, όσο και στον ναυπηγοεπισκευαστικό τομέα θα ήταν το Αλουμίνιο. Με αυτή την βεβαιότητα η εταιρεία ΙΩΑΝ. Α. ΡΕΝΤΑΣ Α.Ε. άρχισε την συστηματική ενασχόληση και επένδυση στον τομέα του Αλουμινίου διαθέτοντας στην Ελληνική αγορά φύλλα, προφίλ, σωλήνες και άλλα ημι-έτοιμα προϊόντα, σε μια ευρύτατη ποικιλία κραμμάτων και διαστάσεων, συνεργαζόμενη τόσο με τις εγχώριες παραγωγικές μονάδες, όσο και με βιομηχανίες της (τότε) Δυτικής Ευρώπης.

Στα μέσα του 1985, σαν μια επιβράβευση της πίστης προς το μέλλον του μετάλλου, ο τομέας του Αλουμινίου ανεξαρτητοποιήθηκε, ιδρύθηκε η εταιρεία ARENAL s.a. με έδρα τον Πειραιά, αποκτώντας ξεχωριστό χώρο αποθήκευσης και διανομής των εμπορευομένων προϊόντων, εμπλουτίζοντας την ποικιλία τους, προσανατολιζόμενη αποκλειστικά στο χώρο της ναυπηγοεπισκευαστικής και των μηχανουργικών και βιομηχανικών εφαρμογών.

Στις αρχές του 1997 με την απόκτηση ιδιόκτητων αποθηκευτικών χώρων και γραφείων, στήθηκαν σύγχρονες εγκαταστάσεις αποθήκευσης και διανομής των προϊόντων. Παράλληλα προωθήθηκε και η εφαρμογή νέων προηγμένων κραμμάτων Αλουμινίου τόσο για τον τομέα της κατασκευής μεταφορικών μέσων όσοκαι στον τομέα κατασκευής βιομηχανικών προτύπων – μητρών και καλουπιών.

Το 2007 η εταιρεία απορρόφησε την ELECTRA s.a. και προσέθεσε στην γκάμα των προϊόντων της τα αναλώσιμα υλικά συγκολλήσεων. Με τον τρόπο αυτό παρέχει ακόμα μια υπηρεσία στους πελάτες της συμπληρώνοντας το εύρος των λύσεων και προτάσεων όχι μόνο όσον άφορα την συγκόλληση του Αλουμινίου αλλά και όλων των υπολοίπων μετάλλων. Εκτός λοιπόν από τα σύρματα MIG και τις βέργες TIG αλουμινίου διατίθενται ασημοκολλήσεις, χαλκοκολλήσεις, ορειχαλκοκολλήσεις, βόρακες καθώς και ειδικά, βασικά και κοινά ηλεκτρόδια..

Η ραγδαία εξέλιξη στην τεχνολογία της κραμματοποίησης του Αλουμινίου δίνει μια ευρεία ποικιλία χαρακτηριστικών και μηχανικών ιδιοτήτων, ιδανικές για τις προηγμένες τεχνολογικές εφαρμογές και απαιτήσεις του 21ου αιώνα. Η εταιρεία σε συνεχή και δυναμική βάση παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις στον χώρο του Αλουμινίου, προσαρμόζοντας και εμπλουτίζοντας τις δράσεις της, δίνοντας έμφαση στην υψηλή ποιότητα των προϊόντων και στην αρτιότερη εξυπηρέτηση των αναγκών των πελατών και της Ελληνικής αγοράς.

Κάντε κλικ ΕΔΩ για να κατεβάσετε τον ισολογισμό 2013

  

Πολυδεύκους 42 & Ασκληπιού 20, 185 45, Πειραιάς - Πωλήσεις: 210 42.22.872 - Τηλ.: 210 41.76.452, 41.77.126 - FAX: 210 41.73.864